Recenze - Hunger games: Aréna smrti

22. července 2014 v 10:41 | Miti |  Filmy


originál - The hunger games
česky - Hladové hry: Aréna smrti

Anotace (csfd.cz):
troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska… Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

Moje recenze:
Film je úžasnej! Prvních dvacet minut to je podle mně celkem nuda, ale jakmile se to trochu rozjede, tak je to pecka! Ten začátek je sice trochu zdlouhavej, ale to nevadí. Knížku jsem nečetla, takže porovnání dát nemůžu, ale film je hezkej. Divím se teda, že ješttě nějaký dospělí jsou, když vezmu v potaz, že každý rok z kařdého kraje vezmou dvě děti. Já osobně přijít do arény, tak se nechám hned zabít, protože bych asi moc dlouho nevydrželaSmějící se, ale nám zbývá jen věřit, že to Katniss s Peetou zvládnou a podle mně ať se de Gale bodnout, Peeta je lepší! A rozhodně to doukoukej až do konce, protože Katniss udělá ze Snowea dokonalýho blbce! Smějící se

Celkem: dávám 9/10 bodů...dvojka je lepší

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Která dvojice z Hunger games se ti líbí víc?

Katniss a Peeta 66.7% (4)
Katniss a Gale/Hurikán 33.3% (2)

Komentáře

1 Ewiline Ewiline | E-mail | Web | 22. července 2014 v 10:49 | Reagovat

Ty recenze ti teda přibývaj rychle :-D
Já jsem HG ještě ani nečetla, ani neviděla. Četla jsem na to jednu fanfikci, ale to je asi tak všechno :D
Rozhodně si to ale plánuju aspoň přečíst! :-D Viděla jsem v knihkupectví tu bichli, kde jsou všechny tři díly! :333 Obálka byla taková ta 3D jako jsou záložky nebo pohlednice, ten hořící kruh :D A stránky byly temně černé :333 Samozřejmě jen zvenčí, jinak byly normální :-D

2 Miti Miti | 22. července 2014 v 10:53 | Reagovat

[1]: tuhle bichly má kámoška a když to četla, tak nosila do školy v tašce celou knížku, divim se, že jí to bavilo nosit, al ekdyž si to tak vezmu, taky jsem do školy tahala Bohové Olympu :D Já viděla jen film, ale plánuju si to i přečíst :) prej jsou tam malý rozdíly, ale jinak to je vcelku podobný jako film, ne jako třeba Hostitel, Nástroje smrti nebo Percy Jackson :D

3 Ewiline Ewiline | E-mail | Web | 22. července 2014 v 10:54 | Reagovat

[2]: Od Mortalů jsem čekala teda víc! :( Nemohla jsem na to do kina, protože všechno bylo dost daleko... :D A potom jsem se na to koukala na nějaký webovce... Přišlo mi to strašně nemastný a neslaný :( Ale nebylo to tak špatný ;) Kolik si četla dílů? :-D

4 Miti Miti | 22. července 2014 v 10:59 | Reagovat

[3]: Všechny! :D kromě toho nebezkýho ohně, protže ještě není v češtině. Když jsem koukala na film, tak jsem si říkala, ža to je v celku podobný, ale pak překročil film hodinu a úplně se to změnilo, v jedničce nemaj ještě ani vědět, že Luke je vlkodlak(až na konci 1. dílu), Simon upí(v 2. díle) a a že clary umí vytvářet runy (v 2. díle) moc všechno uspěchali a změnily, někde jsem četla, že režisér myslel, že to divákům nebude vadit stejně jako ve Stmívání, ale ejhle! ono jim to vadí! Čekala jsem něco víc! :)

5 Ewiline Ewiline | E-mail | Web | 22. července 2014 v 11:05 | Reagovat

[4]: Tak nějak :( :D
Já jsem četla čtyři, ten pátý jsem viděla v knihovně, až tam pojedu, tak si ho snad půjčím ;) :D Ale právě v tom čtvrtým ž mě zajímal víc Simon, než Clary a Jace :( Prostě bych byla možná radši, kdyby to skončilo tím třetím... Ale to by mi třeba zase vadilo něco jiného, tak to radši necháme takhle :-D

6 Miti Miti | 22. července 2014 v 11:14 | Reagovat

[5]:V tom čtvrtým je Simon zajímavější, to přiznávám a začátek pátýho taky není nic moc( takový dvě, tři kapitoly) ale potom je to bezva, fakt si to přečti. :) a kdyby to skončilo třetím dílem, tak bys nevěděla nic o Johnnathanovi/Sebastianovi ;)

7 Ewiline Ewiline | E-mail | Web | 22. července 2014 v 11:16 | Reagovat

[6]: NO a co! :D Aspoň by to bylo otevřený (jojo, tohle jsem nedomyslela :D) Ale přečtu si to, určitě ;)

8 Miti Miti | 22. července 2014 v 11:52 | Reagovat

[7]: Nevim, jak ty, ale já nesnášim otevřený konce jako u Hostitele... :)

9 Ewiline Ewiline | E-mail | Web | 22. července 2014 v 12:28 | Reagovat

[8]: Já taky nesnáším otevřený konce, ale sama je píšu xD Nevadí, prostě si to přečtu :) xD

10 Miti Miti | 22. července 2014 v 13:05 | Reagovat

[9]: Tak jo XD

11 Martin Sedláček, Nakladatelství Fragment Martin Sedláček, Nakladatelství Fragment | E-mail | Web | 24. července 2014 v 10:25 | Reagovat

Dobrý den, dovolujeme si Vás upozornit, že šíření elektronických verzí knih ve formátu PDF, které zmiňujete ve článku, je porušením autorských práv a může být stíháno jako trestný čin. Vyzýváme Vás tímto o okamžité vymazání inkriminované věty a zdržení se šíření nelegálních kopií knih, v opačném případě bychom byli nuceni přistoupit k příslušným právním krokům. Elektronické verze knih Hunger Games lze legální cestou zakoupit například zde: https://play.google.com/store/search?q=hunger%20games&c=books

S pozdravem
Martin Sedláček
Nakladatelství Fragment

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama