RECENZE - Hunger Games: Mockingjay

24. listopadu 2014 v 9:42 | Miti |  Filmy
Tak včera jsem byla s kamarádkou v kině na Hunger games, tak jsem Vám sem chtěla dát recenzi, protože jsem sem nedala Labyrint, což mě mrzí, protože byl super, takže sem dám až knížku...no, ale teď k HG :3



original: Hunger games: Mockigjay - Part 1
česky: Hunger games (Hladové hry): Síla vzdoru 1. část <- ano, hodně lidí z toho překladu šílí -.-

Anotace (csfd.cz):
Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ...

Můj názor:
No, abych byla upřímná, tak se mi druhý díl (Catching fire) líbila víc. Bylo to bezva, o tom žádná, ale prostě...řeněme, že nemusím nijak extra boje, což byl celý film, ale i tak toi rozhodně doporučuju :3 Katniss je vážně totálně zničená z Her, kterými musela projít dvakrát, takže mi je jí líto, třeba (spoiler) bombardování nemocnice...to mě dost dostalo, proč mají zabít lidi (i když už k smrti neměli daleko, to je fakt) jen proto, že si tam nakráčela Katniss? -.- Jerdnoduše Snow...nemám ho ráda -.- Mrzí mě, co udělal Peetovi a ten konec...
Kamarádka viděla HG dvarkrát, takže, když jsme spolu byly v kině, tak ona:"Teď to bude dobrý" a nakonec..."Hlavně se nelekni, jo?" i přes tohle varování jsem málem poskočila na sedadle. Radím Vám, nelekejte se :D
No, za celý film, jsem spořádala popcorn, protože jsem kvůli nervům pořád jedla -.- ale stálo to za to, super film, doporučuju! :33

Dávám 10/10 bodů! :33

Jak se líbil Vám? :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Která dvojice z Hunger games se ti líbí víc?

Katniss a Peeta 66.7% (4)
Katniss a Gale/Hurikán 33.3% (2)

Komentáře

1 Nats Nats | E-mail | Web | 24. listopadu 2014 v 19:29 | Reagovat

Byla jsem s nej kámoškou taky na to v kině a bylo to luxusní :3 Souhlasím Snow je hazl :D Ale ten konec :O Doufám že z toho Peetu brzo dostanou. Mě ho bylo úplně líto.. Chudáček :/ Mě se tam hodně líbily ty jejich proklamy :D Rebel forever :3 No a ta písnička The hanging tree.. Tu jsem si prostě musela stáhnout.. :)

2 Miti Miti | E-mail | Web | 24. listopadu 2014 v 20:35 | Reagovat

[1]: Přesně, ten konec mě dostal, chci co nejdřív pokrčování (ano, ještě jsem to nečetla, chystám se na to -.- :3) přesně, Peeta je chudáček :( :3 Jo, ty proklamy byly super :D :3 YEAH! Rebelové jsou boží :3 a ten Katniss obleček od Cinny...:3 Jo, ta písnička je boží, taky jsem si jí stáhla a pořád si jí dokola pouštím :3 :)

3 Orida Orida | Web | 24. listopadu 2014 v 23:59 | Reagovat

Ja zásadne tieto recenzie nečítam dokým si film nepozriem, pretože sa na HUnger games teším a nechcem si ovplyvniť názor... prepáč, možno až sa konečne dostanem do kina :D

Ale, že veľa ľudí šílí z prekladu? Videla si ten preklad u nás? Hry o život - Drozdajka.... No neviem, neviem, čo je horšie :D

4 Miti Miti | E-mail | Web | 25. listopadu 2014 v 6:50 | Reagovat

[3]: jo, to chàpu :) a do kina jdi, je to bezva ;) :3

Ehm, jo, viděla a je to vážně zvláštní... máte divný překlad :D

5 Lůc z Knižního světa Lůc z Knižního světa | Web | 25. listopadu 2014 v 17:09 | Reagovat

Taky se chystám na Hunger games do kina ale až v sobotu :D Tak už se na to hrozně těším :D Taky nesnáším Snowa...nelíbí se mi jakej je to slizoun :D

6 Abbie Abbie | Web | 26. listopadu 2014 v 15:33 | Reagovat

Chtěla bych se na to kouknout. Bohužel kino je od nás daleko a přiznám se, v kině jsem byla jen jednou na Harrym xD

7 Miti Miti | E-mail | Web | 26. listopadu 2014 v 21:40 | Reagovat

[5]:tak si to užij, je to super :3 tak Snow...já ho prostě nemám ráda -.- :D

[6]: taky fajné, proč ne? Já byla na HP v kině jen na relikvii první části :D

8 Tina Tina | Web | 28. listopadu 2014 v 17:22 | Reagovat

Další kdo byl na Hunger games v kině :D....já jsem teda nebyla a doufám, že se na to někdy kouknu :) Líbila se mi tvoje recenze..nemusela jsem číst dlouhý článek, dík :) A jinak promiň, že ti píšu komentář pozdě, ale nebyla jsem u PC :)

9 Nemesis Moriko Nemesis Moriko | E-mail | Web | 28. listopadu 2014 v 19:52 | Reagovat

Já jsem byla na filmu hned den po premiéře :D
A opravdu to bylo luxusní ^^ Mi se to líbilo víc než kniha, protože ta mě dost zklamala :D
Navíc, já boje ráda.,... :D

10 Simix Simix | Web | 28. listopadu 2014 v 20:16 | Reagovat

Hunger Games prý vílí, ale ještě jsem ho neviděla ...

11 Simix Simix | Web | 28. listopadu 2014 v 20:17 | Reagovat

[10]: oprava: válí (jede, frčí,...)

12 Litteris Litteris | E-mail | Web | 28. listopadu 2014 v 20:33 | Reagovat

I ty Brute? :D :D :D taky jsem byla na HG ;-) hned 21. 11. :D luxusní

13 Miti Miti | E-mail | Web | 28. listopadu 2014 v 21:56 | Reagovat

[8]: Je to prostě super, musela jsem na to jít :3 ...já sama moc nemusím, když jsou ty recenze moc dlouhé, takže je tak nepíšu a nemáš zač ;) :D v pohodě, dneska se snad dostanu i k tvému blogu, strašně se těším na DNA :33

[9]: Kniha tě zklamala? Všichni, co jí četli mi řekli, jak je to super ??? :D Jo? Tak já boje moc nemusím no :D

[10]: Neviděla? Tak to ti to rozhodně doporučuju, je to bezva :33

[12]: Fakt? :D ale asi ne v Mladé Boleslavi, co? :D

14 Aires Aires | Web | 29. listopadu 2014 v 19:56 | Reagovat

Pěkná filmová recenze :)Na HG Mockingjay jsem ještě v kině nebyla, ale co nejdříve se tam chystám a na film se moc těším :)

15 Adelaide R. Adelaide R. | 30. listopadu 2014 v 18:11 | Reagovat

Krásná recenze :-) Teď zrovna se jdu dívat na HG 2 - nejsem moc fanda filmů, ale když se člověk nedostane mezi lidi, co se dá dělat? :D Takže jsem zvědavá, třeba se budu těšit i na další díl, i když tedy nejsem fanda HG o.o každopádně nemám odvahu podívat se na to v češtině (ani titulky - občas z nich mám husí kůži) a shlédnu to raději v originále :D

16 Miti Miti | E-mail | Web | 30. listopadu 2014 v 21:54 | Reagovat

[15]: no 2 je podle mě nejlepší díl, zatím :3 to já zrovna filmy můžu, jen na ně nemám čas :/ :3 aha, no tak já bych si to v originále pustit nemohla, ale titulky jsou fajn :D

17 Adelaide R. Adelaide R. | 1. prosince 2014 v 22:18 | Reagovat

Já se na filmy dívám, jen když jsem delší dobu nemocná a nemám už dostatek knih :D V originále to není nijak těžké. Tak ono když používáš cizí jazyk na běžnou komunikaci, tak ti to pak ani nepřijde :-) Jj, dvojka se mi líbila :D mohu jen potvrdit za včerejšek :-D

18 Tai Todd Tai Todd | Web | 12. prosince 2014 v 16:02 | Reagovat

Byla jsem na tom v kině, ale upřímně, mě to zklamalo. Třetí díl je zbytečný, myslím to v tom ohledu, že třetí knihu rozpůlili na dva filmy. Veliká chyba, protože v tomhle díle se pořádně nic moc nestane, až na pár náletů a výlevů Katniss. Kdyby to celý stáhli na hodinku a udělali to jako předmluvu před finální bitvou, bude to mnohem lepší.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama